Emeld élményszintre az angoltanulást

Coaching szemléletű, kommunikáció- és élményközpontú angolórák haladóknak 

„Judit specialitása a gátmetszés. Képes arra, hogy az angollal szemben kialakult gátakat, frusztrációkat elfelejtesse, feloldja, sőt, többet hozzon ki belőled, mint amire előtte gondoltál. Nekem az akadémiai angolom fejlesztése is fontos, ehhez maximálisan alkalmazkodik, egyedi kéréseimet közösen beszéljük meg, szakszövegeket dolgozunk fel – természetesen angolul. Vidám személyisége mellett feszengeni lehetetlen, az oldott hangulat garantált.”

Géza

Szia! :) Muraközy Judit vagyok, angol nyelvi coach, angol nyelv rajongó, az English in Town c. angol nyelvkönyv szerzője, az English in Town™ Workshopok megálmodója és moderátora. Vesszőparipám a kommunikáció- és élményközpontú angoltanulás. 15 éve segítek haladó angolosoknak kihozni magukból a lehető legjobb nyelvtanulót és nyelvhasználót.

10 éves koromban adtam az első angolórámat, akkor még persze csak a szomszéd kislánynak, aki pont szemben lakott, én pedig pont egy leckével jártam előtte a könyvben. :) Bár az életem azóta is a „minden, ami angol” mottó jegyében telik, a módszerem sokat változott: ma már a kommunikáció- és élményközpontú angoltanítást ötvözöm a megoldásfókuszú coaching elemeivel.

Kiknek tudok a leghatékonyabban

segíteni?

Olyan, az angolt már beszélő szakembereknek, cégtulajdonosoknak és vállalati vezetőknek, akiknek a szakmai továbblépésük vagy a cégük fejlesztése szempontjából égető, vissza-visszatérő kérdés (és nem ritkán régóta kerülgetett mumus) az angol, de egy vélt vagy valós nyelvi elakadás miatt megingott vagy épp padlón az önbizalmuk és hanyatlóban a motivációjuk. De miért pont a laza, gördülékeny és stresszmentes angol nyelvű kommunikációs készség hiánya legyen a nemzetközi munkakörnyezetben való helytállás gátló tényezője? Ne legyen. :)

„Azért szerettem veled angolul tanulni, mert gyorsan oldottad a közvetlen személyiségeddel azt a gátat, hogy csak akkor szólaljak meg, ha biztos vagyok benne, hogy nyelvtanilag helyesen mondom. Sajnos a generációmat még így tanították... Ez most már nem jelent akadályt, sőt keresem az alkalmat, hogy angolul beszéljek. :)"

Emese

15 év alatt többszörös világ- és Európa-bajnok kenustól ezredesen és gazdasági vezérigazgatón át légiforgalmi irányítóig nagyon-nagyon sokféle coachee (angoltanuló) megfordult a velem szemközti székben. Amire évekkel ezelőtt rájöttem, az az, hogy haladó szinten az önbizalomhiány és a motivációvesztés nagyon gyakran abból fakad, hogy:

★ az angolos egészen egyszerűen ráun a standard nyelvkönyvekre és nyelvi anyagokra 
★ egy vélt vagy valós nyelvi elakadás vagy állandósult hiányérzet kedvét szegi 
★ a magyar oktatási rendszer által belénk plántált túlzott megfelelési kényszer, indokolatlan önkritika és/vagy maximalista elvárások miatt teljesen elveszíti az önbizalmát  

... és oda az önbizalom, kihuny a láng . :(

Hogy hogyan éled ezt meg haladó angolosként a gyakorlatban?

Saját szavaitokkal megfogalmazva (az alábbi példákat mind-mind tanítványaim mondták az első találkozásunkkor):

„falakba ütközöm”
„nagyon basic English-t nyomok”
„beindul a negatív spirál”
 „amikor kimondom, már én is tudom, hogy: Jézus Mária! Katasztrófa!”

 „hogy ne égessem le magam, inkább nem mondom”
 „bele sem megyek, elkerülöm”

„elbizonytalanodom”
„frusztrálódom”
„leblokkolok”

„bénázok”

Ints búcsút az elakadásodnak

Ezeket a nyelvi elakadásokat hagyományos tantermi módszerekkel már nem vagy csak lassan és nehezen lehet feloldani. 

Ekkor jövök én a képbe. :) Pont az ilyen és ehhez hasonló elakadások feloldásának felgyorsítása a specialitásom. Meggyőződésem ugyanis, hogy az angoltanuláshoz kell egy jó adag lazaság, és hogy el kell engedned a görcsös beidegződéseket ahhoz, hogy azért tanuld és használd az angolt, amiért valójában érdemes: mert ez a világnyelv, a világunk nyelve … és mert úgy hat, mint a legjobb tudattágító szer – de nincsenek káros mellékhatásai és abszolút legális. :)

A megoldásfókuszú coaching eszköztára pedig nagy segítségemre van abban, hogy mindig pozitív, inspiráló, bizalmi légkörben várhassalak az órákon és támogathassalak abban, hogy tudatosabb és magabiztosabb nyelvtanulóvá és nyelvhasználóvá válj és a kitűzött nyelvi célod a lehető leghamarabb elérd.


A megoldásközpontú coaching csínját-bínját Kiss Ildikó Teréz útmutatásával sajátítottam el, aki nemcsak nemzetközileg akkreditált coach és minősített mester coach, de egyben a Language Coach Academy alapítója is. Kvalifikált nyelvi coach végzettségemet 2012-ben szereztem. 

„Juditon látszik, hogy imádja az angol nyelvet, és azt amit csinál. Az angol nyelv iránti szeretete átragad az emberre, és nem is tanulásnak érzi a tanulást, hanem szórakozásnak, kikapcsolódásnak. Ez a Judit által összeállított, a tanulót érdeklő anyagoknak, témáknak is köszönhető, amelyek tényleg annyira érdekesek, hogy szabadidőmben is szívesen megnézem őket."

Gábor

It's all about you

Személyre & személyiségre szabott

Hogy a nyelvi elakadásod feloldását felgyorsítsam, minden egyes találkozónkra saját kezűleg állítom össze a tematikát és válogatom össze a felhasznált anyagokat csak és kizárólag olyan témakörökből és forrásokból szemezgetve, amelyeket a korábbi találkozóink során Te magad érdekesnek, Számodra hasznosnak ítéltél. 

A képlet egyszerű: a tematikát Te írod, így töretlen a motivációd, én pedig gondoskodom arról, hogy kimaxold az angoltanulást. :) 

★ A találkozóinkon a nyelvi elakadásodat és céljaidat magyarul térképezzük fel, a nyelvi képzés viszont végig angolul folyik (ha úgy érzed, természetesen megbeszélünk egy-két dolgot magyarul, ez nem lehet akadály).  
★ Az ülések 100%-ig kommunikáció- és élményközpontúak, 100%-ig Rólad és az adott nyelvi célodról szólnak.
★ Minden ülésünk szerves része a megerősítő és fejlesztő visszajelzés.
★ Nincs standard kurzuskönyv. 
★ Nincs nyelvtani rendszerezés.
 

The method

Hogyan támogatlak abban, hogy - a szakterületedtől függetlenül - kimaxold az angolod?

Az aktív szókincsed csak a jéghegy csúcsa 

Haladó angolosként az évek során minden valószínűség szerint elég tetemes szókincset halmoztál fel. Great job! :)


Ha az angol szókincsed egy jéghegy lenne, azt mondanám, hogy az aktív szókincs- és kifejezéstárad az, ami olyan büszkén trónol ott a csúcson – hisz megérted és használod is. 

Az angol szókincsed nagyobbik hányada viszont ott gubbaszt a víz alatt a többi passzív szó társaságában – mert megérted ugyan, de nem használod.

Ez eddig teljesen természetes, de sokszor a Számodra hasznos szókincsed egy jelentős része is ott reked a passzív zónában és arra vár, hogy a felszínre hozd és aktivizáld. 

Épp ezért az angol nyelvű beszélgetéseink során a Számodra már ismert szavakkal alkotott kifejezéseket apránként építjük be az aktív szókincsedbe, így egyre tudatosabb és profibb nyelvhasználóvá válsz. Sőt, amint ilyen kifejezésekre hangoljuk a radarod, egyre kevesebbszer esel bele a Hunglish („szupermagyaros” szó- és mondatszerkezetek) csapdájába. Hab a tortán, hogy idővel búcsút intesz annak a (valószínűleg téves) gondolatnak, hogy a jelenlegi szókincsed kétszeresére, háromszorosára lenne szükséged ahhoz, hogy elégedett lehess az angoloddal.

Színezd ki a szókincsed

From Basic to Brilliant

A te angol szókincsedben is 50 árnyalata van a szürkének ...? :)

A találkozóink során alap angol szavak és kifejezések szinonimáit fokozatosan állítjuk csatasorba, egyszerre csak egy újat beépítve a kommunikációdba. Ha az egyiket már magabiztosan használod, jöhet a következő. Ettől könnyedebb, lazább leszel, és árnyaltabban, színesebben, érzékletesebben adod át a mondanivalódat. 

Így szelektálj az angol igeidők között

Iktass be egy lélegzetvételnyi szünetet a 12 igeidővel vívott csatádba és emeld készségszintre azokat, amik kellő magabiztosságot és mozgásteret biztosítanak a kommunikációdban. Így sokkal könnyebben hessegeted el azt a gyakori tévképzetet is, hogy amíg nem sziklaszilárd a nyelvtanod (élén a 12 igeidővel), addig soha nem lesz elég jó az angolod.

Így fűzd láncra angolul a mondandód 


Sajátíts el egy olyan vérprofi kommunikációs technikát, melynek segítségével kiléphetsz a SO-AND-BUT-OR és társaik kizárólagos bűvköréből és csatasorba állíthatsz néhány olyan angol kifejezést, amelyek segítségével a mondandódat logikai láncra fűzve, illusztrálva adhatod át angolul. 

Egy 10-es skálán Te mennyire vagy spontán angolul?

From Struggle to Success

Az angol és a magyar nyelv közötti rugalmas átjárás-átállás, az azonnali váltás képessége folyamatosan és fokozatosan fejleszthető és megnézzük, hogy a Te estedben konkrétan hogyan tehetjük ezt meg a leggyorsabban és leghatékonyabban.

To-Do List vs. Me-Time: Nálad hol szerepel az angoltanulás?

Még rutinos, haladó angolosok esetében is sokszor tapasztalom, hogy az angoltanulás ki tudja, milyen régóta gubbaszt már ott a To-Do List-en, megoldandó feladatként, legyűrendő akadályként, és (nemritkán) stresszforrásként. :(

Közben pedig pont a lényeg vész el: az élmény. Pedig az egyik nagy előnye annak, hogy haladó angolos vagy éppen az, hogy már képes vagy élvezni (vagy éppen nem élvezni) azt, amivel angol nyelven kerülsz kapcsolatba.

Az angolozásnak semmi keresnivalója a To-Do List-eden. Az angoltanulásnak a Me-Time-odban a méltó helye, azaz abban a minőségi időben, ami csak Rólad szól. Megnézzük, hogy Te konkrétan hogy emeld be az angolozást a minőségi „énidődbe”, oda, ahol a legtöbbet profitálsz minden percből.
 

Hiszem és hirdetem is, hogy haladó szinten az angoltanulásnak már nem kell (és nem is szabad) nyögvenyelősnek lennie

Az angol az összekötő kapocs közted és másik (alsó hangon) 1,5 milliárd (!) ember között, akik szintén beszélik a nyelvet. Ennél inspirálóbb környezetet nem is kívánhatsz magadnak. ♡ Minden beszélgetés, amit angolul folytatsz le, minden film, amit angolul nézel meg, minden írás, amit angolul olvasol el gazdagít és Hozzád tesz egy picit.

Mi mindent csináltam, mielőtt haladó angolosokra specializálódott, kommunikáció- és élményközpontú szemléletben működő nyelvi coach lettem?


Tanítottam általános és szaknyelvet (gazdasági, gazdaságpolitikai, katonai) teljesen kezdőtől erős felsőfokú szintig, mindvégig a felnőttoktatásban, készítettem fel nyelvvizsgára (Euro, Euro Pro, TOEFL, IELTS, TELC, FCE, CAE, Origo, NATO STANAG, Zöld Út) és közép- és emelt szintű érettségire, 10 évig tanítottam a Doverben, Dohár Péter, a legendás Kis angol nyelvtan szerzőjének nyelviskolájában, vizsgáztattam online és ne feledkezzünk meg a tananyagfejlesztésről, szakfordításról és tolmácsolásról sem. :)

Hogyan nyerheted vissza rutinos angolosként az inspirációdat, ha esetleg útközben kihunyt a láng? Hogyan hívd elő a passzív szókincsed? Kell-e választanod a brit és az amerikai angol között? Ezekre a kérdésekre válaszoltam a 90.9 Jazzy rádiónak adott interjúban. 

Néhány név, ami ismerősen cseng majd: itt (is) tanítottam
Erste Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank, FHB Bank, Mercedes-Benz Credit Zrt., Groupama Biztosító, Amerikai Nagykövetség (gyakornokok nyelvi képzése), Hewlett-Packard, MÁV, Magyar Honvédség, Honvédelmi Minisztérium, Montivíz, Novartis, Terrorelhárítási Központ, Országos Területfejlesztési Hivatal

Az élmény mindent visz

„A legerősebb élmény az, hogy beszélek ... gyakorlatilag bármiről és anélkül, hogy azon agyalnék közben, hogy vajon mennyire mondom helyesen. Judit észrevétlenül lendített át saját korlátaimon. A személyre szabott témaválasztás, vagyis a nekem fontos témák körbejárása, átbeszélése már önmagában motiváló és visz tovább mérföldkőről - mérföldkőre. Egyszerűen csak szeretek angolra járni."

Gerti

Mi a legnagyobb erősségem?


★ könnyen megtöröm a jeget és szólaltatok meg embereket angolul
★ az angol nyelv iránti lelkesedésem ragadós
★ az angoloktatásban mindennek a kreatív végét fogom meg
★ nagy tapasztalatom van a haladó angolosok nyelvi elakadásai és motivációvesztése terén
★ ösztönösen alakítok ki laza, inspiráló, bizalmi légkört az órákon

★ kifejezetten jól kérdezek, így mindig van miről beszélned és sosem ül le az óra :)

Bízom benne, hogy hamarosan együtt angolozunk. :)

Óradíjak

9500 Ft / 70 perc       12000 Ft / 90 perc

Kapcsolat

Ha szívesen angoloznál velem vagy kérdésed van, hívj a 06 30 691 7057-es számon vagy írj nekem üzenetet itt, két napon belül válaszolok. :) 

Adatkezelési tájékoztató

Minden Általad megadott adatot bizalmasan kezelek. Adataidat soha nem adom ki harmadik félnek.