New York vs Los Angeles

angol nyelvű

élményworkshop

Hello, haladó angolos! Készen állsz egy angol nyelvű virtuális utazásra Amerika két legáhítottabb nagyvárosába? Tölts el velem 4 órát egy exkluzív, az English in Town c. angol nyelvkönyvemre épülő „amerikázós” élményworkshopon.  Ezen a szuper hangulatban zajló, kommunikáció-központú élményworkshopon nem kevésbé izgalmas feladatra vállalkozunk, mint hogy megmérkőztetjük egymással az Egyesült Államok két legnagyobb, legismertebb, és leglegendásabb metropoliszát: New York-ot és Los Angeles-t.

How?

★ Hit the Streets

Az English in Town és szuper fotók és videók segítségével, két csapatban (Team New York & Team L.A.) a „nyakunkba vesszük" a két lenyűgöző metropoliszt és feltérképezzük a legikonikusabb nevezetességeket és leghíresebb látványosságokat.

 

★ Which City?

Eldöntitek, hogy New York-ra vagy Los Angeles-re igaz-e egy sor izgalmasabbnál izgalmasabb állítás (melyik város emelte művészi szintre a street food kultúrát, melyik érdemelte ki a "Gang Capital of America” és melyik a "Crime Capital of America" titulust, melyik rendezett már kétszer is nyári olimpiát …).

★ Listen Up #1

A hallás utáni szövegértésed is pallérozhatod az English in Town-hoz tartozó hanganyagra írt kérdéseim alapján, miközben fény derül arra, hogyan szórakoztattak egy egész generációt a kultikus Jóbarátok (It Takes Six to Tango).

★ Melting Pot or Salad Bowl?

Beszélgetünk majd arról is, hogy mi mindent találsz a két város elképesztő kulturális és etnikai olvasztótégelyébe belekukkantva. 

★ From Chaplin to Monroe
Az
English in Town egy olvasmányának részleteit sorrendbe rakva a szemed láttára kelnek életre az 1910-es, 20-as, 30-as, 40-es és 50-es évek Hollywood-jának legfényesebben ragyogó csillagai.

★ Let's Talk Stereotypes

Két csapatban (Team New York & Team L.A.) összedugjátok a fejeteket és lerántjátok a leplet a legberögzültebb sztereotípiákról e két mesés várossal kapcsolatban (melyik városban uralkodik munkamánia, hol botlasz lépten-nyomon celebekbe, hol alap a lazaság, hol nem tesznek egy lépést sem kocsi nélkül …)​.

 

★ Listen Up #2

Ismét a hallás után szövegértésed lesz a középpontban, miközben az English in Town-hoz tartozó hanganyagra írt kérdéseim alapján kideríted, melyik metropoliszban és miért bénítják a közlekedést horrorisztikus forgalmi dugók (Traffic Nightmare).

★ The 9/11 Decade

Az English in Town egy újabb olvasmányának részleteit sorrendbe rakva kirajzolódik majd a szemeid előtt a nap, amely örökre és visszavonhatatlanul megváltoztatta Amerikát: szeptember 11.  

★ Living in New York:

Expectations vs Reality
Ebben a szekcióban kiderül többek között az is, hogy csak azért, mert a filmekben ezt láttad, még egyáltalán nem biztos, hogy New York-ba költözve az albérleted ablaka a Central Parkra néz majd. :)

★ Are you more New York or more L.A.?
Kitöltesz majd egy rövid quiz-t is, amiből kiderül, hogy inkább New York-i vagy Los Angeles-i beállítottságú vagy-e, azaz hova húz a szíved. :)

★ Vocabulary Focus
Természetesen nem megyünk el szó nélkül a workshop szókincs- és kifejezéstára mellett sem: a legfontosabb és leghasznosabb szókincselemeket a workshop végén kigyakoroljuk.

★ Q&A session
A végén lazításképpen jöhetnek a kérdések, élmények, vélemények … 

Why?

★ Mert a workshop 100 %-ig élményközpontú lesz

Folyamatosan képekkel és videókkal hozom majd Számodra testközelbe a két várost és motivállak a beszédre.

 

★ Mert interaktív

Maximum hatan lesztek, így garantáltan jut majd elég idő Rád is.

 

★ Mert kommunikáció-központú 

És senki nem néz majd csúnyán, ha becsúszik egy nyelvtani hiba.

 

★ Mert ez egy igazán exkluzív workshop

Ilyen tematikájú és lebonyolítású rendezvényt én szervezek elsőként Magyarországon. 

★ Mert itt Hozzád hasonló érdeklődésű angolosokkal találkozhatsz, akikkel – az eddigi tapasztalataim alapján – a workshop előtt, után és a szünetben is beszélgetsz majd, egy szempillantás alatt megtaláljátok a közös hangot és máris beindul egymás bejelölése Facebook-on, mondván: „Jó lenne a következőre is együtt jönni!” :)

 

★ Mert ha egy kicsit is hasonlítasz a haladó angolosok többségéhez, akkor már nem feltétlenül fér bele az idődbe egy standard kurzus és a szokványos-klasszikus témák-sémák sem igazán kötnek le többé, viszont az angoltudásod nem hagyod parlagon heverni. Itt a remek alkalom. :) 

★ Mert a kandírozott és sós aprósütit, amivel a workshop alatt kínálgatlak frissen hozom a közeli Sommer cukiból és tényleg nagyon finom. :)

But ...

★ Szívesen mennék, de nincs English in Town-om. (Erre a könyvre épül a workshop.)

Semmi gond. A workshop időtartamára kölcsönkapsz tőlem egy könyvet. :)

★ Van English in Town-om, de még nem jutottam el benne ezekig a városokig. 

A workshop semmilyen English in Town-os előképzettséget nem igényel, tehát akkor is élvezni fogod, ha a könyvben még nem jutottál el ezekig a városokig.

★ Mennyire lesz előadás jellegű a workshop?

Semennyire. Ez egy abszolút interaktív workshop, minden a kommunikációról és az élményről szól majd.

★ Mennyit beszélünk majd magyarul?

Ha külön kéred, megbeszéljük egy-egy szó jelentését magyarul is, egyébként semennyit.

​★ Még messze járok a haladó nyelvi szinttől, érdemes elmennem?

A workshopot kifejezetten haladókra szabtam, kezdőknek épp ezért nem ajánlom.

★ Ha megtetszik az English in Town, meg tudom vásárolni a helyszínen?

Igen.

​★ Mennyire lesz színvonalas a workshop?

A workshopok – bár szuper hangulatban zajlanak – korántsem tingli-tangli események. Mindegyik workshop alapja az English in Town, de ez nem jelenti azt, hogy nem készülök rájuk nagyon sokat pluszban. A felkészülés során olyan forrásokat használok fel, mint a Forbes vagy a Business Insider, neves bloggerek írásait olvasom át és YouTuberek videóit nézem meg, mielőtt kiválasztom, mit viszek el Nektek mindebből. 

Who?

Szia! :) Muraközy Judit vagyok, az English in Town™ Workshopok megálmodója és moderátora,  az English in Town szerzője, angol nyelvi coach, Amerika- és angol nyelv rajongó. Közel 15 éve segítek haladó angolosoknak kihozni magukból a lehető legjobb nyelvtanulót és nyelvhasználót.

Hiszek benne, hogy nyelv és kultúra kéz a kézben járnak, hogy az angoltanulásban az élmény mindent visz, és hogy a magyarországi nyelvoktatás méltatlanul elhanyagolja mind Amerikát, mind pedig az amerikai angolt. Ezen szeretnék változtatni. :) 

Mi a három legnagyobb erősségem?

• könnyen megtöröm a jeget, jól kérdezek és játszi könnyedséggel szólaltatok meg embereket angolul

• az angol nyelv iránti lelkesedésem ragadós

• és az angoloktatásban mindennek a kreatív végét fogom meg

When?

Következő workshop:

Coming soon

A workshop időtartama: 4 óra (255 perc, egy 15 perces szünettel)

Létszám: maximum 6 fő (minimum 4 fő)

A workshop nyelve: angol

Ajánlott nyelvi szint: haladó

Helyszín: Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont • 1068 Budapest, Városligeti fasor 40.

Részvételi díj: 12200 Ft (Az ár 27% ÁFA-t tartalmaz.)

A fizetés előre utalással történik. A részvételi díj tartalmazza a szünetben fogyasztható sós harapnivalót, valamint a workshopon való részvételhez szükséges minden háttéranyagot. A részvételi és lemondási feltételeket olvasd el itt.

Ajándéknak sem utolsó

A workshopon való részvétel lehet igazi élményajándék is. :) Ha a workshopon való részvételt ajándékba szánod, arra kérlek, hogy a „Mikor jössz a workshopra?” kérdésnél válaszd az „Ajándékba szánom” opciót, és a jelentkezési űrlapot a saját adataiddal töltsd ki. A jelentkezést követően felveszem Veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket. Az Ajándékutalványt e-mailben küldöm majd el, melyet az Ajándékozott a kiállítás dátumától számított egy évig tud majd igénybe venni. 

P.S. Közeleg a szülinapod, névnapod vagy bármilyen jeles esemény? Kérd a workshopot ajándékba. :)

Megdobogtatta a szíved a workshop? Szuper, nagyon örülök. :) Töltsd ki a jelentkezési űrlapot (ellenőrizd kérlek, hogy nem ütötted-e el véletlenül az adataidat), majd kattints az „Ott leszek!” gombra. Két napon belül elküldöm Neked e-mailben az átutaláshoz szükséges adatokat és minden egyéb infót.

 
 

Minden Általad megadott adatot bizalmasan kezelek. Adataidat soha nem adom ki harmadik félnek. 

Kérdésed van a workshoppal kapcsolatban? Elakadtál? Szívesen jönnél, de nem jó az időpont? Írj nekem vagy hívj a 06 30 691 7057-es számon.

Részvételi feltételek: Az English in Town™ Workshopon akkor tudok Számodra helyet biztosítani, amennyiben elutaltad a Workshop részvételi díját. A Workshopok a befizetések sorrendjében telnek be.

Lemondási feltételek:
„A” opció: Ha lemondanád az English in Town™ Workshopon való részvételed, azt a Workshop előtt több mint 7 nappal díjmentesen, 7 és 3 nap között a részvételi díj 50%-ának, a Workshopot megelőző 3 napon belül pedig a teljes díj megfizetésével teheted meg. 

„B” opció: Lemondás esetén alternatívaként felajánlom, hogy a befizetett részvételi díjat 3 hónapon belül egy másik Workshopra felhasználd abban az értékben, amire az eredeti Workshop szólt és abban az esetben, ha az adott Workshop egyébként nem teltházas. Ebben az esetben a részvételi díjat nem utalom vissza, hisz felhasználod majd. 

Amennyiben a Workshop a szervező, azaz általam kerül lemondásra, természetesen a részvételi díj teljes összegét visszafizetem.

Ezek a feltételek Számodra és számomra is biztosítják, hogy a Workshopok zavartalanul működhessenek. :)

E-mail: judit@maxoldkiazangolod.hu 

Telefon: +36306917057 

 

ÁSZF  •  Adatkezelési tájékoztató

Cégnév: ZEFIR EDU Bt.  

Székhely: 1015 Budapest, Hattyú u. 16.  

Adószám: 21573855-1-41

Cégjegyzékszám: Cg. 01-06-757195  Bankszámlaszám: 11706016-20812360  

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 

NAIH-89944/2015;  NAIH-89945/2015

© 2015-2021 Muraközy Judit, English in Town™  

All Rights Reserved