New York vs Los Angeles

angol nyelvű

élményworkshop

angoltanulás, angol workshop, angol, angol kifejezések, angol szókincs, haladó, Amerika, Muraközy Judit

Hello, haladó angolos! Készen állsz egy angol nyelvű virtuális utazásra Amerika két legáhítottabb nagyvárosába? Tölts el velem 4 órát egy exkluzív, az English in Town c. angol nyelvkönyvemre épülő „amerikázós” élményworkshopon.  Ezen a szuper hangulatban zajló, kommunikáció-központú élményworkshopon nem kevésbé izgalmas feladatra vállalkozunk, mint hogy megmérkőztetjük egymással az Egyesült Államok két legnagyobb, legismertebb, és leglegendásabb metropoliszát: New York-ot és Los Angeles-t.

How?

★ Hit the Streets

Az English in Town és szuper fotók és videók segítségével, két csapatban (Team New York & Team L.A.) a „nyakunkba vesszük" a két lenyűgöző metropoliszt és feltérképezzük a legikonikusabb nevezetességeket és leghíresebb látványosságokat.

 

★ Which City?

Eldöntitek, hogy New York-ra vagy Los Angeles-re igaz-e egy sor izgalmasabbnál izgalmasabb állítás (melyik város emelte művészi szintre a street food kultúrát, melyik érdemelte ki a "Gang Capital of America” és melyik a "Crime Capital of America" titulust, melyik rendezett már kétszer is nyári olimpiát …).

★ Listen Up #1

A hallás utáni szövegértésed is pallérozhatod az English in Town-hoz tartozó hanganyagra írt kérdéseim alapján, miközben fény derül arra, hogyan szórakoztattak egy egész generációt a kultikus Jóbarátok (It Takes Six to Tango).

★ Melting Pot or Salad Bowl?

Beszélgetünk majd arról is, hogy mi mindent találsz a két város elképesztő kulturális és etnikai olvasztótégelyébe belekukkantva. 

★ From Chaplin to Monroe
Az
English in Town egy olvasmányának részleteit sorrendbe rakva a szemed láttára kelnek életre az 1910-es, 20-as, 30-as, 40-es és 50-es évek Hollywood-jának legfényesebben ragyogó csillagai.

angoltanulás, angol workshop, angol, angol kifejezések, angol szókincs, haladó, Amerika, Muraközy Judit

★ Let's Talk Stereotypes

Két csapatban (Team New York & Team L.A.) összedugjátok a fejeteket és lerántjátok a leplet a legberögzültebb sztereotípiákról e két mesés várossal kapcsolatban (melyik városban uralkodik munkamánia, hol botlasz lépten-nyomon celebekbe, hol alap a lazaság, hol nem tesznek egy lépést sem kocsi nélkül …)​.

 

★ Listen Up #2

Ismét a hallás után szövegértésed lesz a középpontban, miközben az English in Town-hoz tartozó hanganyagra írt kérdéseim alapján kideríted, melyik metropoliszban és miért bénítják a közlekedést horrorisztikus forgalmi dugók (Traffic Nightmare).

★ The 9/11 Decade

Az English in Town egy újabb olvasmányának részleteit sorrendbe rakva kirajzolódik majd a szemeid előtt a nap, amely örökre és visszavonhatatlanul megváltoztatta Amerikát: szeptember 11.  

★ Living in New York:

Expectations vs Reality
Ebben a szekcióban kiderül többek között az is, hogy csak azért, mert a filmekben ezt láttad, még egyáltalán nem biztos, hogy New York-ba költözve az albérleted ablaka a Central Parkra néz majd. :)

★ Are you more New York or more L.A.?
Kitöltesz majd egy rövid quiz-t is, amiből kiderül, hogy inkább New York-i vagy Los Angeles-i beállítottságú vagy-e, azaz hova húz a szíved. :)

★ Vocabulary Focus
Természetesen nem megyünk el szó nélkül a workshop szókincs- és kifejezéstára mellett sem: a legfontosabb és leghasznosabb szókincselemeket a workshop végén kigyakoroljuk.

★ Q&A session
A végén lazításképpen jöhetnek a kérdések, élmények, vélemények … 

Why?

★ Mert a workshop 100 %-ig élményközpontú lesz

Folyamatosan képekkel és videókkal hozom majd Számodra testközelbe a két várost és motivállak a beszédre.

 

★ Mert interaktív

Maximum hatan lesztek, így garantáltan jut majd elég idő Rád is.

 

★ Mert kommunikáció-központú 

És senki nem néz majd csúnyán, ha becsúszik egy nyelvtani hiba.

 

★ Mert ez egy igazán exkluzív workshop

Ilyen tematikájú és lebonyolítású rendezvényt én szervezek elsőként Magyarországon. 

★ Mert itt Hozzád hasonló érdeklődésű angolosokkal találkozhatsz, akikkel – az eddigi tapasztalataim alapján – a workshop előtt, után és a szünetben is beszélgetsz majd, egy szempillantás alatt megtaláljátok a közös hangot és máris beindul egymás bejelölése Facebook-on, mondván: „Jó lenne a következőre is együtt jönni!” :)

 

★ Mert ha egy kicsit is hasonlítasz a haladó angolosok többségéhez, akkor már nem feltétlenül fér bele az idődbe egy standard kurzus és a szokványos-klasszikus témák-sémák sem igazán kötnek le többé, viszont az angoltudásod nem hagyod parlagon heverni. Itt a remek alkalom. :) 

★ Mert a kandírozott és sós aprósütit, amivel a workshop alatt kínálgatlak frissen hozom a közeli Sommer cukiból és tényleg nagyon finom. :)

But ...

★ Szívesen mennék, de nincs English in Town-om. (Erre a könyvre épül a workshop.)

Semmi gond. A workshop időtartamára kölcsönkapsz tőlem egy könyvet. :)

★ Van English in Town-om, de még nem jutottam el benne ezekig a városokig. 

A workshop semmilyen English in Town-os előképzettséget nem igényel, tehát akkor is élvezni fogod, ha a könyvben még nem jutottál el ezekig a városokig.

★ Mennyire lesz előadás jellegű a workshop?

Semennyire. Ez egy abszolút interaktív workshop, minden a kommunikációról és az élményről szól majd.

★ Mennyit beszélünk majd magyarul?

Ha külön kéred, megbeszéljük egy-egy szó jelentését magyarul is, egyébként semennyit.

​★ Még messze járok a haladó nyelvi szinttől, érdemes elmennem?

A workshopot kifejezetten haladókra szabtam, kezdőknek épp ezért nem ajánlom.

★ Ha megtetszik az English in Town, meg tudom vásárolni a helyszínen?

Igen.

​★ Mennyire lesz színvonalas a workshop?

A workshopok – bár szuper hangulatban zajlanak – korántsem tingli-tangli események. Mindegyik workshop alapja az English in Town, de ez nem jelenti azt, hogy nem készülök rájuk nagyon sokat pluszban. A felkészülés során olyan forrásokat használok fel, mint a Forbes vagy a Business Insider, neves bloggerek írásait olvasom át és YouTuberek videóit nézem meg, mielőtt kiválasztom, mit viszek el Nektek mindebből. 

Who?

author photo.jpg

Szia! :) Muraközy Judit vagyok, az English in Town™ Workshopok megálmodója és moderátora,  az English in Town szerzője, angol nyelvi coach, Amerika- és angol nyelv rajongó. Közel 15 éve segítek haladó angolosoknak kihozni magukból a lehető legjobb nyelvtanulót és nyelvhasználót.

Hiszek benne, hogy nyelv és kultúra kéz a kézben járnak, hogy az angoltanulásban az élmény mindent visz, és hogy a magyarországi nyelvoktatás méltatlanul elhanyagolja mind Amerikát, mind pedig az amerikai angolt. Ezen szeretnék változtatni. :) 

Mi a három legnagyobb erősségem?

• könnyen megtöröm a jeget, jól kérdezek és játszi könnyedséggel szólaltatok meg embereket angolul

• az angol nyelv iránti lelkesedésem ragadós

• és az angoloktatásban mindennek a kreatív végét fogom meg

When?

Következő workshop:

Coming soon

A workshop időtartama: 4 óra (255 perc, egy 15 perces szünettel)

Létszám: maximum 6 fő (minimum 4 fő)

A workshop nyelve: angol

Ajánlott nyelvi szint: haladó

Helyszín: Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont • 1068 Budapest, Városligeti fasor 40.

Részvételi díj: 12200 Ft (Az ár 27% ÁFA-t tartalmaz.)

A fizetés előre utalással történik. A részvételi díj tartalmazza a szünetben fogyasztható sós harapnivalót, valamint a workshopon való részvételhez szükséges minden háttéranyagot. A részvételi és lemondási feltételeket olvasd el itt.

Ajándéknak sem utolsó

A workshopon való részvétel lehet igazi élményajándék is. :) Ha a workshopon való részvételt ajándékba szánod, arra kérlek, hogy a „Mikor jössz a workshopra?” kérdésnél válaszd az „Ajándékba szánom” opciót, és a jelentkezési űrlapot a saját adataiddal töltsd ki. A jelentkezést követően felveszem Veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket. Az Ajándékutalványt e-mailben küldöm majd el, melyet az Ajándékozott a kiállítás dátumától számított egy évig tud majd igénybe venni. 

P.S. Közeleg a szülinapod, névnapod vagy bármilyen jeles esemény? Kérd a workshopot ajándékba. :)

angoltanulás, angol workshop, angol, angol kifejezések, angol szókincs, haladó, Amerika, Muraközy Judit

Megdobogtatta a szíved a workshop? Szuper, nagyon örülök. :) Töltsd ki a jelentkezési űrlapot (ellenőrizd kérlek, hogy nem ütötted-e el véletlenül az adataidat), majd kattints az „Ott leszek!” gombra. Két napon belül elküldöm Neked e-mailben az átutaláshoz szükséges adatokat és minden egyéb infót.

 
 

Minden Általad megadott adatot bizalmasan kezelek. Adataidat soha nem adom ki harmadik félnek. 

Kérdésed van a workshoppal kapcsolatban? Elakadtál? Szívesen jönnél, de nem jó az időpont? Írj nekem vagy hívj a 06 30 691 7057-es számon.

Részvételi feltételek: Az English in Town™ Workshopon akkor tudok Számodra helyet biztosítani, amennyiben elutaltad a Workshop részvételi díját. A Workshopok a befizetések sorrendjében telnek be.

Lemondási feltételek:
„A” opció: Ha lemondanád az English in Town™ Workshopon való részvételed, azt a Workshop előtt több mint 7 nappal díjmentesen, 7 és 3 nap között a részvételi díj 50%-ának, a Workshopot megelőző 3 napon belül pedig a teljes díj megfizetésével teheted meg. 

„B” opció: Lemondás esetén alternatívaként felajánlom, hogy a befizetett részvételi díjat 3 hónapon belül egy másik Workshopra felhasználd abban az értékben, amire az eredeti Workshop szólt és abban az esetben, ha az adott Workshop egyébként nem teltházas. Ebben az esetben a részvételi díjat nem utalom vissza, hisz felhasználod majd. 

Amennyiben a Workshop a szervező, azaz általam kerül lemondásra, természetesen a részvételi díj teljes összegét visszafizetem.

Ezek a feltételek Számodra és számomra is biztosítják, hogy a Workshopok zavartalanul működhessenek. :)